Special B® MD

Kleur wort: 

Onze Special B® MD is de donkerste van de karamelmouten. Door een uniek dubbel drogingsproces krijgt de Special B® zijn uniek aroma en smaak. Special B® mout heeft een stevige karamelsmaak en wordt vaak in verband gebracht met de rozijnachtige smaak van sommige Belgische abdijbieren. 
Als u minder bitterheid wenst in uw bier, kan Special B® mout, MRoost 900 en 1400 vervangen.
Alle gekaramelliseerde mouten hebben reeds vanaf 5% een positieve effect op de schuimstabiliteit.

Deze gekaramelliseerde mout kan gebruikt worden tot 15% van de moutstorting.

 

 

Specifications

Eigenschappen
|
Kleur EBC: 
300
Lovibond: 
115,00
Smaak: 
Stevige karamel smaak, rozijnen, vijgen, toffee
Gebruik: 
Abbey Beers
Stout
Speciale Belge
Rye Beer
Porter
Barleywine
Flemish Old Brown
Dark Ale
Belgian Quadrupel
Belgian Brown
Moutstort: 
Tot 15%
100%
Technische specificaties
Variëteit: 
6 rij-ige Europese winterbrouwgerst
Vochtigheid: 
max 5%
Kleur: 
270 - 350 EBC
Fijn extract: 
min 72 %
Totaal eiwit: 
max 12.5 %
pH: 
4.5 - 5.5
NDMA inhoud: 
max 2.5 ppb (**)
Final attenuation: 
max 2.5 ppb (**)
Bèta glucanen: 
max 250 ppm (*)
Diastatische kracht: 
min. 230 WK (*)