Karamelmouten

Algemene kenmerken van onze karamelmouten

Voor onze gekaramelliseerde mouten gebruiken we steeds groenmout als basis. Groenmout is gekiemde gerst van 4 à 5,5 dag oud. Door een intense kieming bevat dit groenmout reeds voldoende enzymen (alfa en Beta amylase) om het zetmeel reeds in de mouterij om te zetten in suiker. Typisch bestaat de productie van karamelmouten uit 2 fasen. De eerste fase is de versuikeringsfase om nadien het groenmout te drogen tot een bepaalde kleur en smaak.  Onze gekaramelliseerde mouten zijn allen geproduceerd in trommels om een complete karamellisatie te garanderen.

 

Standaard productieproces

  • Volledig weken gedurende 20 tot 38 uur afhankelijk van gerstvariëteit en oogstjaar
  • Homogene en lange kieming gedurende 5,5 dagen
  • Karamelliseren

Enkele referenties

  • Trappisten
  • Dubbel
  • Abdij bieren
  • Bockbieren
  • Quadrupel
  • Stout